Recept na tresku s tekvicovým pyré

Vynikajúca a zdravá treska chutí neobyčajne s tekvicovým pyré. Tento výdatný obed si môžete pripraviť najmä na jeseň, kedy je ten najlepší čas na varenie z tekvíc.

Obsah

Ingrediencie

Príprava tresky

  • 500 tresky s kožou
  • soľ
  • štipka korenia
  • 2 lyžice olivového oleja

Príprava tekvicového pyré

  • 700 g tekvica hokaido
  • 1 lyžička stévie na pečenie
  • 1 lyžica tekvicového oleja
  • 2 zemiaky
  • soľ
  • šalvia

Pri servírovaní

  • Varená zelenina na ozdobu
  • Petržlen
  • Poľníček
  • Kus limetky

Postup

Tekvicu hokaidó umyte, nakrájajte na kocky, rozprestrite ju na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte tekvicovým olejom a pečte v rúre na 180 °C. Pred pečením môžete na tekvicu položiť lístky šalvie. Plech zakryte alobalom a vložte do vyhriatej rúry. Pečte 20 minút. Potom zložte alobal a ďalších 5 minút pečte do zmäknutia. Zatiaľ čo sa tekvica pečie, uvaríme zemiaky, ktoré najskôr ošúpeme a pokrájame na kocky, aby boli rýchlejšie varené. Keď je tekvica upečená, rozmixujeme ju spoločne so zemiakmi. Šalvia odstránime. Kašu dochutíme soľou, stéviou a tekvicovým olejom.

Tresku osoľte a opečte na olivovom oleji či masle. Podávajte naservírované podľa fantázie s tekvicovým pyré, zeleninou či petržlenovou vňaťou a poľníčkom.

Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.

Kde kúpiť zdravé potraviny?

Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.

ZDRAVÁ VÝŽIVA NA AKTIN.SK

PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ

Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz

Mamadodazda.sk
Logo