Recept na tekvicovú polievku
Tekvicová polievka je jemná, krémová a veľmi lahodná. Dobre zasýti a je ideálnou večerou na jesenné chladné večery.
Obsah
Ingrediencie
- 300 gramov tekvica
- 1 malá cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml vývaru
- Soľ
- Tekvicový olej na pokvapkanie
- Štipka muškátového orieška
- Polievku môžete dochutiť kyslou smotanou a smotanou na šľahanie. Ak sa snažíte o redukciu hmotnosti, môžete tieto dve ingrediencie vynechať.)
Postup
Cibuľu nakrájame na malé kúsky a na olivovom oleji ju opečieme dosklovita. Tekvicu pokrájame na kocky. Tekvica Hokaido sa nemusí lúpať, maslová tekvica alebo špagetová tekvica sa lúpať musí. K cibuli pridáme pokrájanú tekvicu, zalejeme vývarom. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme všetko tyčovým mixérom tak, aby sa vytvorila hladká a jemná konzistencia. Osolíme, pridáme rozotrený cesnak, muškátový oriešok. Môžete dochutiť smotanou na šľahanie a podávať s kyslou smotanou. Potom, čo polievku naservírujete na tanier, môžete zakvapkať tekvicovým olejom lisovaným za studena a praženými tekvicovými semienkami.
Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.
Kde kúpiť zdravé potraviny?
Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz