Recept na miso polievku
Lahodnú a exotickú miso polievku si môžete pripraviť aj doma. Pozrite sa na jednoduchý a rýchly recept, podľa ktorého pripravíte toto tradičné japonské jedlo.
Obsah
Ingrediencie
- 3 mrkvy
- 4 petržlenu
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g hrášku
- 20 ks ružičkového kelu
- 250 g brokolice
- 2 l vody
- 150 g ryžových rezancov
Na servírovanie
- 1 lyžička sezamu
- Petržlen
- Opečený tempteh
- 1 lyžica Miso pasty
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na oleji opečieme mrkvu, petržlen, pridáme kel, brokolicu a opečieme. Zalejeme vodou a varíme cca 12-15 minút. Medzitým na panvici opečieme nakrájaný tempeh. Z polievky stiahneme plameň, vypneme ju a pridáme rezance. Necháme 2 minúty odstáť a podávame. Na tanier naservírujeme polievku, tempeh, miso pastu a sezam. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Polievka sa servíruje teplá, nie vriaca.
Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.
Kde kúpiť zdravé potraviny?
Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz