Recept na miso polievku

Lahodnú a exotickú miso polievku si môžete pripraviť aj doma. Pozrite sa na jednoduchý a rýchly recept, podľa ktorého pripravíte toto tradičné japonské jedlo.

Obsah

Ingrediencie

  • 3 mrkvy
  • 4 petržlenu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g hrášku
  • 20 ks ružičkového kelu
  • 250 g brokolice
  • 2 l vody
  • 150 g ryžových rezancov

Na servírovanie

  • 1 lyžička sezamu
  • Petržlen
  • Opečený tempteh
  • 1 lyžica Miso pasty

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na oleji opečieme mrkvu, petržlen, pridáme kel, brokolicu a opečieme. Zalejeme vodou a varíme cca 12-15 minút. Medzitým na panvici opečieme nakrájaný tempeh. Z polievky stiahneme plameň, vypneme ju a pridáme rezance. Necháme 2 minúty odstáť a podávame. Na tanier naservírujeme polievku, tempeh, miso pastu a sezam. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Polievka sa servíruje teplá, nie vriaca.

Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.

Kde kúpiť zdravé potraviny?

Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.

ZDRAVÁ VÝŽIVA NA AKTIN.SK

PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ

Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz

Mamadodazda.sk
Logo