Recept na tresku s tekvicovým pyré
Vynikajúca a zdravá treska chutí neobyčajne s tekvicovým pyré. Tento výdatný obed si môžete pripraviť najmä na jeseň, kedy je ten najlepší čas na varenie z tekvíc.
Obsah
Ingrediencie
Príprava tresky
- 500 tresky s kožou
- soľ
- štipka korenia
- 2 lyžice olivového oleja
Príprava tekvicového pyré
- 700 g tekvica hokaido
- 1 lyžička stévie na pečenie
- 1 lyžica tekvicového oleja
- 2 zemiaky
- soľ
- šalvia
Pri servírovaní
- Varená zelenina na ozdobu
- Petržlen
- Poľníček
- Kus limetky
Postup
Tekvicu hokaidó umyte, nakrájajte na kocky, rozprestrite ju na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte tekvicovým olejom a pečte v rúre na 180 °C. Pred pečením môžete na tekvicu položiť lístky šalvie. Plech zakryte alobalom a vložte do vyhriatej rúry. Pečte 20 minút. Potom zložte alobal a ďalších 5 minút pečte do zmäknutia. Zatiaľ čo sa tekvica pečie, uvaríme zemiaky, ktoré najskôr ošúpeme a pokrájame na kocky, aby boli rýchlejšie varené. Keď je tekvica upečená, rozmixujeme ju spoločne so zemiakmi. Šalvia odstránime. Kašu dochutíme soľou, stéviou a tekvicovým olejom.
Tresku osoľte a opečte na olivovom oleji či masle. Podávajte naservírované podľa fantázie s tekvicovým pyré, zeleninou či petržlenovou vňaťou a poľníčkom.
Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.
Kde kúpiť zdravé potraviny?
Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz