Recept na špaldový medovník bez masla a cukru
Chuťovo zaujímavá torta, ktorá je podobná medovníku neobsahuje maslo ani cukor. Je ľahký a vhodný aj pre tých z vás, ktorí si strážia štíhlu postavu. Torta je lahodná, ale chutí inak ako klasický medovník.
Obsah
Ingrediencie
Na cesto
- 200 g špaldovej múky hladkej (môžete využiť klasickú alebo celozrnnú múku)
- 200 g mletých ovsených vločiek
- 8 g kypriaceho prášku do pečiva
- ½ lyžičky jedlej sódy
- 30 g medu
- 10 g stévie na pečenie
- 150 ml mlieka
- 2 vajcia
Na krém
- 500 g polotučného tvarohu vo vaničke
- 200 g smotanového syra
- 50 g medu
- stévia podľa chuti
Postup
Ovsené vločky môžete pomlieť či rozmixovať, prisypeme múku, kypriaci prášok, korenie, stéviu a jedlú sódu. Vajcia prešľaháme s mliekom a zašľaháme rozpustený med. Sypké suroviny a vaječnú zmes zmiešame dohromady, vypracujeme cesto. Z cesta vyvaľkáme 6 pláty, z ktorých vykrojíme kruh. Pečieme v rúre na 170 ° C cca 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Na krém zmiešame tvaroh, med, syr a stéviu. Ak ostali odrezky z plátov torty, namelieme ich na malé omrvinky ako posypku. Tortu kompletujeme tak, že na vychladnutý plát natrieme krém, položíme naň ďalší plát, na ktorý navrstvíme časť krému a toto opakujeme až dovtedy, kým nám nedôjdu pláty. Tortu potrieme zvyškom krému a posypeme posypkou. Necháme cez noc v chladničke.
Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.
Kde kúpiť zdravé potraviny?
Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz