Recept na rumové gule ako z cukrárne

Recept na rumové gule ako z cukrárne som hľadala dlho. Rumové gule sú zákusok, ktorý sa vyrába z odrezkov torty (zo zvyškov), a tak môže vždy chutiť trošku inak. V mojom recepte je menej rumu, aby rumové gule chutili aj deťom.

Obsah

Čo budete potrebovať

Cesto:

  • 200 gramov piškótového korpusu alebo iného korpusu, ktorý vám zostane z pečenia
  • 100 gramov hrozienok
  • 2 lyžice kakaa na varenie
  • 70 gramov lieskových orechov
  • 90 gramov masla
  • 1-2 lyžice marmelády
  • 40 ml rumu

Na obalenie:

  • 180 gramov horkej čokolády
  • Do receptu môžete pridať viac rumu aj pol lyžičky instantnej kávy (záleží na tom, či chcete mať gule aromatickejšiu).

Recept na rumové gule

  1. Zvyšky korpusu som rozmixovala v mixéri a nasypala do misy.
  2. Hrozienka som prepláchla horúcou vodou a zliala som ich. Dala som ich do mixéra a rozmixovala som ich na kašu. Pridala som maslo a rum a ďalej som mixovala, kým sa všetko nespojilo do hladkého krému.
  3. Do misy k rozmixovanému korpusu som pridala kakao, oriešky, krém a tiež lyžicu marmelády. Všetko som zamiešala dohromady. Pokiaľ je zmes príliš tuhá alebo maslo sladká, môžete pridať ďalšiu lyžicu marmelády. Pred obalením zmes ochutnajte a dochuťte podľa svojho.
  4. Z cesta som vytvarovala gule s hmotnosťou 70 gramov (môžete urobiť aj menšie, napríklad 50 gramov).
  5. Horkú čokoládu som rozpustila vo vodnom kúpeli av horúcej čokoláde som obalila gule. Guľa som položila na papier na pečenie a dala som ich vychladiť do chladničky.

Ďalšie tipy na pečenie nájdete v rubrike Recepty.

PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ

Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Mamadodeste.cz.

Mamadodazda.sk
Logo