Recept na rumové gule ako z cukrárne
Recept na rumové gule ako z cukrárne som hľadala dlho. Rumové gule sú zákusok, ktorý sa vyrába z odrezkov torty (zo zvyškov), a tak môže vždy chutiť trošku inak. V mojom recepte je menej rumu, aby rumové gule chutili aj deťom.
Obsah
Čo budete potrebovať
Cesto:
- 200 gramov piškótového korpusu alebo iného korpusu, ktorý vám zostane z pečenia
- 100 gramov hrozienok
- 2 lyžice kakaa na varenie
- 70 gramov lieskových orechov
- 90 gramov masla
- 1-2 lyžice marmelády
- 40 ml rumu
Na obalenie:
- 180 gramov horkej čokolády
- Do receptu môžete pridať viac rumu aj pol lyžičky instantnej kávy (záleží na tom, či chcete mať gule aromatickejšiu).
Recept na rumové gule
- Zvyšky korpusu som rozmixovala v mixéri a nasypala do misy.
- Hrozienka som prepláchla horúcou vodou a zliala som ich. Dala som ich do mixéra a rozmixovala som ich na kašu. Pridala som maslo a rum a ďalej som mixovala, kým sa všetko nespojilo do hladkého krému.
- Do misy k rozmixovanému korpusu som pridala kakao, oriešky, krém a tiež lyžicu marmelády. Všetko som zamiešala dohromady. Pokiaľ je zmes príliš tuhá alebo maslo sladká, môžete pridať ďalšiu lyžicu marmelády. Pred obalením zmes ochutnajte a dochuťte podľa svojho.
- Z cesta som vytvarovala gule s hmotnosťou 70 gramov (môžete urobiť aj menšie, napríklad 50 gramov).
- Horkú čokoládu som rozpustila vo vodnom kúpeli av horúcej čokoláde som obalila gule. Guľa som položila na papier na pečenie a dala som ich vychladiť do chladničky.
Ďalšie tipy na pečenie nájdete v rubrike Recepty.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Mamadodeste.cz.