Recept na kura na červenom víne so zemiakovou kašou
Kurča na červenom víne vás dostane plnou a vynikajúcou chuťou. Je ľahké a zároveň strčí do vrecka tučnejšie mäsa (napríklad kačicu).
Obsah
Ingrediencie
- 4 kuracie stehná
- 1 cibuľa
- 100 g húb
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 lyžičky stévie na pečenie
- 1 ks bobkového listu
- soľ
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml suchého červeného vína
Zemiaková kaša
- 500 g zemiakov
- 100 ml mlieka
- soľ
Postup
Kuracie stehná umyjeme a osolíme. Mäso krátko opečieme na oleji na panvici z oboch strán a dáme do pekáča. Cibuľu nakrájanú štvrťkami opražíme na výpeku z kurčaťa, pridáme huby nakrájané na štvrťky (najlepšie šampiňóny), orestujeme, podlejeme vínom, pridáme stéviu. Prevaríme a nalejeme na kuracie mäso, ktoré sme dali do pekáča. Pridáme prelisovaný cesnak, bobkový list, priklopíme vekom a pečieme zvoľna v rúre na 175 °C. Pečieme do mäknutia mäsa.
Medzitým si pripravíme kašu. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme do zmäknutia v osolenej vode. Vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme, zalejeme teplým mliekom, dosolíme podľa chuti. Na dochutenie môžete použiť soľ, muškátový oriešok. Zemiakovú kašu môžete zjemniť maslom alebo do nej pridať napríklad tekvicový olej lisovaný za studena.
Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.
Kde kúpiť zdravé potraviny?
Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz