Recept na éclairs s vanilkovým pudingom a stéviou
Vynikajúce éclairs sú skvelým, ale pomerne kalorickým dezertom. Tento recept predstavuje odľahčenú variantu. Z cesto môžete upiecť aj venčeky a plniť ich vanilkovým krémom.
Obsah
Ingrediencie
Cesto
- 125 ml vody
- 40 g masla
- štipka soli
- 100 g polohrubej múky
- 2 celé vajcia
Krém
- 1 vanilkový puding
- 350 ml mlieka
- 1 lyžica stévie na pečenie
- jahody na ozdobu (alebo iné ovocie)
Postup
Najprv pripravíme cesto. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ a maslo. Keď sa maslo rozpustí a voda sa začne variť, prisypeme múku a miešame. Z cesta sa po chvíli vytvoria gule. Na dne hrnca sa bude objavovať belavý povlak. Cesto vyberieme z hrnca a premiestnime ho do nádoby mimo platňu. Keď cesto vychladne, zašľaháme doň elektrickým šľahačom jedno, a potom druhé vajce. Cesto naplníme do vrecka so striekacou hubičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame podlhovasté tvary éclairs. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C, po 10 minútach znížime teplotu na 170 °C a ešte pečieme približne 15 až 20 minút. Rúra sa nesmie počas pečenia otvárať. Keď sú éclairs zlatisté, vyberieme ich z rúry.
Počas pečenia si pripravíme jednoduchý krém z vanilkového pudingu. Puding uvaríme podľa návodu na obale, ale namiesto 500 ml mlieka prilejeme iba 350 ml, aby bol krém dostatočne hustý. Dosladíme stéviou na pečenie. Po vychladnutí vyšľaháme metličkami.
Potom, čo krém a éclairs vychladnú, rozkrojíme upečený korpus a plníme krémom. Môžeme ozdobiť jahodami alebo malinami.
Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.
Kde kúpiť zdravé potraviny?
Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz