Recept na tortu k narodeninám s Kinder čokoládou

Táto torta je veľmi jednoduchá – jednoduchšia už ani byť nemôže. A zároveň chutí skvele. Upekla som ho večer a celé pečenie aj kompletizácia, chladenie krémov mi trvalo dve hodiny.

Obsah

Ešte než sa pustíte do pečenia

Použila som formu s priemerom 17 centimetrov. Torta obsahuje 2 krémy (čokoládový a šľahačku). Korpus je zjednodušene povedané z piškótového cesta, ktoré je mierne upravené.

Ingrediencie

Korpus

  • 6 kusov vajec
  • 120 gramov cukru
  • 190 gramov hladkej múky
  • 35 gramov kakaa na varenie
  • 1/2 vrecka prášku do pečenia
  • 80 gramov masla
  • 2 lyžice vody (ak by bolo cesto veľmi tuhé, pridajte ďalšie 2 lyžice vody)
  • Štipku soli

Krém č. 1

  • 200 gramov čokolády na varenie
  • 3-4 plátky želatíny
  • 300 ml smotany na šľahanie

Krém č. 2

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 plátky želatíny
  • ďalšiu šľahačku na ozdobu

Postup

Korpus – Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s vodou a cukrom do peny, pridajte rozpustené maslo a zamiešajte. Múku zmiešajte s kakaom a kypriacim práškom. Preosejte. Pridajte štipku soli. Vyšľahajte bielky do tuhého snehu. Do žĺtkovej zmesi zamiešajte opatrne sypkú zmes. Pokiaľ bude cesto veľmi tuhé, pridajte trošku vody (alebo masla). Potom opatrne pridávajte vyšľahané bielky. Formu na tortu poriadne vymažte maslom, vysypte múkou a nalejte do nej cesto. Pekla som v teplovzdušnej rúre na 160 stupňov – test špajlí a vybrať. Trvalo to cca 35 minút.

Čokoládový krém – čokoládu som rozpustila, smotanu som trošku zahriala a zmiešala som čokoládu so smotanou. Potom som plátkovú želatínu namočila do vody, nechala som ju napučať, vytlačila a rozohriala v mikrovlnnej rúre. Primiešala som ju podľa návodu do čokoládového krému a nechala som ho stuhnúť v chladničke. Krém je zo začiatku riedky ako veľmi riedky jogurt. Ale v chladničke veľmi stuhne. Trvá to približne 90 minút.

Šľahačka – vyšľahala som šľahačku. Ešte než som začala šľahať, pridala som želatínu, aby bola šľahačka pevnejšia.

Recept na tortu k narodeninám s Kinder čokoládou
Recept na tortu k narodeninám s Kinder čokoládou

Kompletácia

Korpus som zarovnala. Rozriedila som ho pozdĺžne 2x, aby vznikli tri diely. Tortu som kompletovala v tortovej forme. Najprv som na podložku položila prvý plát (do formy), naniesla som čokoládový krém tak, aby mi trošku ešte zostalo na vrchný diel. Priklopila som druhým plátom a naniesla som všetku šľahačku a priklopila posledným dielom. Vrchný plát som pomazala zvyškom krému a tortu som vložila do chladničky. Nechala som ho cez noc odležať.

Zdobenie

Prichystala som si farebné dekorácie z farebného papiera. Vyšľahala som cca 125 ml šľahačky. Tortu som najprv ozdobila Kinder čokoládou. Na celú tortu som potrebovala 5 škatuliek čokolády. Tortu som obviazala kuchynským povrázkom, aby sa čokolády lepšie prichytili, a ešte som dozdobila vrchnú časť. Navrch torty som rozdrobila odrezky, ktoré mi ostali, keď som korpus zarovnávala. Potom som navrch naniesla šľahačku a prostriedok som ešte posypala nasekanou horkou čokoládou. Na záver som šľahačku ozdobila polovicou kinder čokolády a do torty som zapichla papierové dekorácie a sviečky.

Ďalšie tipy na pečenie nájdete v rubrike Recepty.

PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ

Foto: Mamadodazda.sk
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Mamadodeste.cz.

Mamadodazda.sk
Logo