Recepty na vánoční low carb cukroví
Ako na low carb cukroví? V článku nájdete jednoduché recepty na najobľúbenejšie low carb vianočné pečivo. Upečte si vanilkové rožteky, linecké kolieska alebo perníčky. Pochutnajte si na nepečených čokoládových guličkách.
Obsah
Low carb Vanilkové rožteky
- 80 g mandľovej múky
- 80 g mletých lieskových orieškov
- 20 g kokosovej múky
- 70 g masla
- 1 vajce
- vanilkový extrakt (1 lyžička alebo vanilkový struk štipka)
- 2 lyžičky xylitolu (môžete nahradiť stéviou na pečenie)
- Na posypanie: xylitol alebo stévia
V mise zmiešajte všetky sypké ingrediencie. Rozpustené maslo prešľahajte s vajíčkom a zmiešajte so sypkou zmesou. Po vytvorení cesta ho zabaľte do fólie a nechajte stuhnúť v chladničke. Keď je cesto tuhé, vytvarujte z neho malé rožky. Rožky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre na cca 160 °C horúcovzduch. Po upečení nechajte rožky na plechu a posypte ich xylitolom alebo stéviou. Rožky nechajte úplne vychladnúť a až potom ich opatrne zložte z plechu. Teplé rožky sú krehké a mohli by sa rozpadnúť.
Low carb linecké cukroví
- 100 g mandľovej múky
- 20 g kokosovej múky
- 60 g masla
- 2 lyžičky xylitolu (môžete nahradiť stéviou na pečenie)
- 1 žĺtok
- 4 gramy kypriaceho prášku
- 0,5 lyžičky citrónovej kôry
- štipka soli
Zmiešame sypké ingrediencie. Rozpustíme maslo, prešľaháme s vajcom a primiešame zmes sypkých ingrediencií. Vytvarujeme cesto. Po vytvarovaní cesta ho nechajte odpočívať v chladničke aspoň hodinu. Cesto vyvaľkajte a vykrojte tvary cukroviniek. Tvary cukroviniek položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na cca 160 ° C horúcozduch. Po upečení nechajte vychladnúť, aby sa pečivo nerozpadlo. Potom pečivo ozdobte marmeládou alebo čokoládovou nátierkou. Vynikajúcu low carb marmeládu kúpite na Aktin.cz, orieškový krém kúpite na Ketodiet.cz.
Low carb perníčky
- 100 gramov mandľovej múky
- 1 vajce
- 10 gramov kakaa na pečenie
- 20 gramov kokosovej múky
- 40 gramov masla
- pol lyžičky perníkového korenia
- štipka škorice
- 1 lyžica stévie na pečenie
- pol lyžičky kypriaceho prášku
- pol lyžičky jedlej sódy
Zmiešame sypké ingrediencie. Rozpustíme maslo, prešľaháme s vajcom a primiešame zmes sypkých ingrediencií. Vytvarujeme cesto. Po vytvarovaní cesta ho nechajte odpočívať v chladničke aspoň hodinu. Cesto vyvaľkajte a vykrojte tvary cukroviniek. Tvary cukroviniek položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na cca 160 ° C horúcozduch. Teplé perníčky potrieme rozšľahaným vajcom.
Orieškovo-čokoládové nepečené guličky
- 90 gramov mandľovej múky
- 50 gramov mletých vlašských orechov
- 10 gramov kakaa na pečenie
- 20 gramov masla
- 15 gramov lieskových orechov
- 15 ml čakankového sirupu
- 45 ml vody
- 50 gramov krému čokoládového alebo s lieskovými orieškami (proteínový, low carb)
Ingrediencie zmiešame v cesto, z ktorého tvarujeme guličky. Guľôčky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Kľučky môžete obaliť v namletých orieškoch, kakau, alebo ich namočiť do extra horkej čokolády bez cukru.
Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.
Kde kúpiť zdravé potraviny?
Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz