Recepty na vánoční low carb cukroví

Ako na low carb cukroví? V článku nájdete jednoduché recepty na najobľúbenejšie low carb vianočné pečivo. Upečte si vanilkové rožteky, linecké kolieska alebo perníčky. Pochutnajte si na nepečených čokoládových guličkách.

Obsah

Low carb Vanilkové rožteky

  • 80 g mandľovej múky
  • 80 g mletých lieskových orieškov
  • 20 g kokosovej múky
  • 70 g masla
  • 1 vajce
  • vanilkový extrakt (1 lyžička alebo vanilkový struk štipka)
  • 2 lyžičky xylitolu (môžete nahradiť stéviou na pečenie)
  • Na posypanie: xylitol alebo stévia

V mise zmiešajte všetky sypké ingrediencie. Rozpustené maslo prešľahajte s vajíčkom a zmiešajte so sypkou zmesou. Po vytvorení cesta ho zabaľte do fólie a nechajte stuhnúť v chladničke. Keď je cesto tuhé, vytvarujte z neho malé rožky. Rožky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre na cca 160 °C horúcovzduch. Po upečení nechajte rožky na plechu a posypte ich xylitolom alebo stéviou. Rožky nechajte úplne vychladnúť a až potom ich opatrne zložte z plechu. Teplé rožky sú krehké a mohli by sa rozpadnúť.

Low carb linecké cukroví

  • 100 g mandľovej múky
  • 20 g kokosovej múky
  • 60 g masla
  • 2 lyžičky xylitolu (môžete nahradiť stéviou na pečenie)
  • 1 žĺtok
  • 4 gramy kypriaceho prášku
  • 0,5 lyžičky citrónovej kôry
  • štipka soli

Zmiešame sypké ingrediencie. Rozpustíme maslo, prešľaháme s vajcom a primiešame zmes sypkých ingrediencií. Vytvarujeme cesto. Po vytvarovaní cesta ho nechajte odpočívať v chladničke aspoň hodinu. Cesto vyvaľkajte a vykrojte tvary cukroviniek. Tvary cukroviniek položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na cca 160 ° C horúcozduch. Po upečení nechajte vychladnúť, aby sa pečivo nerozpadlo. Potom pečivo ozdobte marmeládou alebo čokoládovou nátierkou. Vynikajúcu low carb marmeládu kúpite na Aktin.cz, orieškový krém kúpite na Ketodiet.cz.

Low carb perníčky

  • 100 gramov mandľovej múky
  • 1 vajce
  • 10 gramov kakaa na pečenie
  • 20 gramov kokosovej múky
  • 40 gramov masla
  • pol lyžičky perníkového korenia
  • štipka škorice
  • 1 lyžica stévie na pečenie
  • pol lyžičky kypriaceho prášku
  • pol lyžičky jedlej sódy

Zmiešame sypké ingrediencie. Rozpustíme maslo, prešľaháme s vajcom a primiešame zmes sypkých ingrediencií. Vytvarujeme cesto. Po vytvarovaní cesta ho nechajte odpočívať v chladničke aspoň hodinu. Cesto vyvaľkajte a vykrojte tvary cukroviniek. Tvary cukroviniek položte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte na cca 160 ° C horúcozduch. Teplé perníčky potrieme rozšľahaným vajcom.

Orieškovo-čokoládové nepečené guličky

  • 90 gramov mandľovej múky
  • 50 gramov mletých vlašských orechov
  • 10 gramov kakaa na pečenie
  • 20 gramov masla
  • 15 gramov lieskových orechov
  • 15 ml čakankového sirupu
  • 45 ml vody
  • 50 gramov krému čokoládového alebo s lieskovými orieškami (proteínový, low carb)

Ingrediencie zmiešame v cesto, z ktorého tvarujeme guličky. Guľôčky pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Kľučky môžete obaliť v namletých orieškoch, kakau, alebo ich namočiť do extra horkej čokolády bez cukru.

Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.

Kde kúpiť zdravé potraviny?

Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.

ZDRAVÁ VÝŽIVA NA AKTIN.SK

PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ

Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz

Mamadodazda.sk
Logo