Recept na zdravú tortu s tvarohom a jahodami
Túto jahodovú tortu môžete vďaka sušeným jahodám pripraviť v lete aj v zime. Príprava je veľmi jednoduchá, avšak je potrebné tortu riadne vychladiť do druhého dňa.
Obsah
Ingrediencie
Na cesto
- 75 g ovsených vločiek
- 50 g mandľového masla
- 15 ml kokosového oleja
Na krém
- 500 g nízkotučného tvarohu vo vaničke
- 3 plátky želatíny
- 3 lyžičky stévie na pečenie
- 1 lyžica šťavy z citróna
- Hrsť lyofilizovaných jahôd
- 200 g čerstvých jahôd
Postup
Ovsené vločky rozmixujeme, zmiešame ich s arašidovým maslom a kokosovým olejom. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozmiestnime na dno formy a dáme zapiecť do rúry na 180 °C. trvá to približne 8 až 10 minút. Keď korpus vychladne, na dno položíme takmer všetky umyté jahody pokrájané na polovicu. Nejaké dáme bokom a necháme si ich na ozdobu.
Do veľkej misy dáme tvaroh, stéviu, lyofilizované jahody rozdrvíme na prášok (môžeme použiť aj prášok z lyofilizovaných jahôd). Všetko zmiešame dohromady. Plátkovú želatínu namočíme vo vode, po 5 minútach plátky vyberieme, vyžmýkame a rozpustíme v mikrovlnnej rúre. Ohrejeme citrónovú šťavu a do nej plátky vmiešame. Do tejto zmesi pridáme 1-2 lyžice tvarohu, premiešame a potom nalejeme do zvyšku tvarohu. Je dôležité dodržať tento postup, aby sa v tvarohu nevytvorili hrudky. Všetko riadne zapracujeme a nalejeme na vychladnutý korpus umiestnený v tortovej forme. Vložíme do chladničky do druhého dňa. Potom ozdobíme čerstvými jahodami.
Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.
Kde kúpiť zdravé potraviny?
Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz