Recept na zdravú tortu s tvarohom a jahodami

Túto jahodovú tortu môžete vďaka sušeným jahodám pripraviť v lete aj v zime. Príprava je veľmi jednoduchá, avšak je potrebné tortu riadne vychladiť do druhého dňa.

Obsah

Ingrediencie

Na cesto

  • 75 g ovsených vločiek
  • 50 g mandľového masla
  • 15 ml kokosového oleja

Na krém

  • 500 g nízkotučného tvarohu vo vaničke
  • 3 plátky želatíny
  • 3 lyžičky stévie na pečenie
  • 1 lyžica šťavy z citróna
  • Hrsť lyofilizovaných jahôd
  • 200 g čerstvých jahôd

Postup

Ovsené vločky rozmixujeme, zmiešame ich s arašidovým maslom a kokosovým olejom. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozmiestnime na dno formy a dáme zapiecť do rúry na 180 °C. trvá to približne 8 až 10 minút. Keď korpus vychladne, na dno položíme takmer všetky umyté jahody pokrájané na polovicu. Nejaké dáme bokom a necháme si ich na ozdobu.

Do veľkej misy dáme tvaroh, stéviu, lyofilizované jahody rozdrvíme na prášok (môžeme použiť aj prášok z lyofilizovaných jahôd). Všetko zmiešame dohromady. Plátkovú želatínu namočíme vo vode, po 5 minútach plátky vyberieme, vyžmýkame a rozpustíme v mikrovlnnej rúre. Ohrejeme citrónovú šťavu a do nej plátky vmiešame. Do tejto zmesi pridáme 1-2 lyžice tvarohu, premiešame a potom nalejeme do zvyšku tvarohu. Je dôležité dodržať tento postup, aby sa v tvarohu nevytvorili hrudky. Všetko riadne zapracujeme a nalejeme na vychladnutý korpus umiestnený v tortovej forme. Vložíme do chladničky do druhého dňa. Potom ozdobíme čerstvými jahodami.

Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.

Kde kúpiť zdravé potraviny?

Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.

ZDRAVÁ VÝŽIVA NA AKTIN.SK

PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ

Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz

Mamadodazda.sk
Logo