Recept na vegánsku čokoládovú penu

Vegánska čokoládová pena z kokosového mlieka alebo smotany je lahodná a jemná. Pridať do nej môžete kešu maslo alebo iný orieškový krém.

Obsah

Ingrediencie

  • 1 plechovka kokosového mlieka alebo smotany
  • 1/4 šálky holandského kakaa
  • 2 lyžice erytritolu
  • 1/2 lyžičky čistej vanilkového extraktu (nemusí byť)
  • 2-3 lyžice kešu masla (nemusí byť)

Postup

Plechovku s kokosovým mliekom vložte do chladničky cez noc. Smotana by sa mala oddeliť a zostať dole. Po otvorení plechovky odlejte vodu a do misy prelejte smotanu. Smotanu vyšľahajte ručným šľahačom do hladka. Zamiešajte a vyšľahajte spolu s kakaom a erytritolom. Môžete pridať kešu maslo a vanilkový extrakt.

Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.

Kde kúpiť zdravé potraviny?

Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.

ZDRAVÁ VÝŽIVA NA AKTIN.SK

PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ

Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz

Mamadodazda.sk
Logo