Lieky na prechladnutie počas tehotenstva: Aké môžete užívať?

Tehotenstvo je krásne, ale aj náročné obdobie. Žena prechádza hormonálnymi zmenami, ktoré oslabujú jej imunitu a preto môže ľahšie prechladnúť, dostať kašeľ či nádchu. Prechladnutie v tehotenstve nie je príjemné. Aké lieky na prechladnutie, kašeľ a nádchu v tehotenstve užívať? Do článku som pripravila skúsenosti a rady.

Obsah

Lieky na prechladnutie v tehotenstve

Väčšina voľnopredajných liekov na prechladnutie nie je v tehotenstve odporúčaná kvôli obsahu látok, ktoré môžu byť pre plod škodlivé. Niektoré lieky sú povolené po konzultácii s lekárom, ako je paracetamol a ibuprofén. Alternatívne metódy liečby nachladnutia sú v tehotenstve bezpečnejšie, vrátane kľudového režimu, dostatočného príjmu tekutín, inhalácií, kloktania a zvlhčovania vzduchu. Pred užívaním akýchkoľvek liekov v tehotenstve je dôležité konzultovať s lekárom, dodržiavať odporúčané dávkovanie a dĺžku liečby a pri závažných príznakoch vyhľadať lekársku pomoc.


Čo je možné užívať v tehotenstve na kašeľ?

ISLA Cassis bylinné pastilky 30 tabliet

ISLA Cassis sú bylinné pastilky určené na ochranu slizníc hrdla a úst. Obsahujú látky, ktoré sa rozprestriejú po slizniciach a chránia ich, pričom podráždená sliznica môže lepšie a rýchlejšie uzdravovať. Tieto pastilky sú vhodné pri dráždení ku kašľu, chrapotu a pri sťaženom dýchaní nosom. Neobsahujú cukor, a preto sú vhodné nielen pre dospelých, ale aj pre deti, vrátane tehotných a dojčiacich žien. Obsahujú vodný extrakt z islandského lišajníka a ďalšie pomocné látky. Odporúčané dávkovanie je 1-2 pastilky niekoľkokrát denne, pričom deti od 3 rokov môžu užiť maximálne 4 pastilky denne. Je dôležité pastilku nechať voľne rozpustiť v ústach a následne nejesť a nepiť minimálne pol hodiny. Pred použitím je nutné starostlivo si prečítať návod na použitie a uchovávanie, a pastilky nie sú vhodné pre deti do 3 rokov. Pastilky zakúpite na Mojalekaren.sk.


Čo je možné užívať na bolesť v krku v tehotenstve?

NEO-ANGIN Bez cukru rozpustné pastiky v ústach 24 kusov

NEO-ANGIN Bez cukru sú rozpustné pastilky určené na liečbu zápalov dutiny ústnej a horných dýchacích ciest. Obsahujú antiseptické látky a mierne analgetikum, ktoré zasahujú široké spektrum baktérií spôsobujúcich zápaly. Pastilky sa pomaly rozpúšťajú v ústach a je možné užívať každé 2-3 hodiny až 6 pastiliek denne. Odporúčaná dĺžka liečby je maximálne 5 dní. Prípravok je vhodný pre dospelých, dospievajúcich a deti od 6 rokov, avšak nie je vhodný pre deti do 6 rokov a tehotné ženy bez konzultácie s lekárom. Obsahuje izomalt a farbivo, ktoré môže vyvolať alergickú reakciu. Balenie obsahuje 24 pastiliek a môže mať nežiaduce účinky, ktoré sú uvedené v príbalovom letáku. Pred užitím je dôležité starostlivo si prečítať písomnú informáciu pre používateľov a konzultovať užívanie s lekárom, najmä v tehotenstve a pri dojčení. NEO-ANGIN zakúpite na Mojalekaren.sk.


Čo je možné užívať v tehotenstve na suchý kašeľ?

BOIRON Drosetux neo sirup 150 ml

BOIRON Drosetux neo sirup je homeopatický liek určený na liečbu suchého, dráždivého a neproduktívneho kašľa. Obsahuje kombináciu homeopatických látok, ktoré majú antiseptické a účinné vlastnosti pri zápaloch horných dýchacích ciest. Sirup sa užíva v pravidelných intervaloch počas dňa, najlepšie mimo jedla, a posledná dávka je vhodná pred spaním. Dávkovanie závisí od veku pacienta, pričom deťom mladším ako 5 rokov sa podáva menšia dávka ako deťom starším ako 5 rokov a dospelým. Prípravok je vhodný pre tehotné ženy a dojčiace matky, avšak pred užitím je vhodné sa poradiť s lekárom. Balenie obsahuje 150 ml sirupu a môže vyvolať nežiaduce účinky, ktoré sú uvedené v príbalovom letáku. Je dôležité prečítať si písomnú informáciu pre používateľov pred použitím.


Čo je možné užívať na prechladnutie tehotenstva?

BOIRON Oscillococcinum 1 g granule 30 dávok

BOIRON Oscillococcinum 1 g granule 30 dávok je homeopatický prípravok vhodný pre celú rodinu, ktorý je možné užívať ako preventívne, tak aj pri akútnej liečbe. Jeho výhody zahŕňajú možnosť kombinácie s inými liekmi a prípravkami, bez vekového obmedzenia a s minimom známych liekových interakcií. Obsahuje účinnú látku Anas barbariae, hepatis et cordis extractum a pomocné látky sacharózu a monohydrát laktózy. Odporúčané dávkovanie závisí od veku a situácie, pričom sa granule rozpustia pod jazykom. Liek sa môže užívať počas tehotenstva a dojčenia, avšak je dôležité dodržiavať pokyny uvedené v písomnej informácii pre používateľov. Balenie obsahuje 30 dávok po 1 g granúl a môže vyvolať nežiaduce účinky, ktoré sú uvedené v príbalovom letáku. Je vhodné starostlivo prečítať si písomnú informáciu pre používateľov pred použitím. Boiron zakúpite na Mojalekaren.sk.


Čo je možné užívať na nádchu v tehotenstve?

OLYNTH® HA 1 mg/ml nosový sprej, roztok pre dospelých a deti od 7 rokov 10 ml

OLYNTH® HA 1 mg/ml nosový sprej je vhodný pre dospelých a deti od 7 rokov, ktorý rýchlo a jemne uvoľňuje upchatý nos a zvlhčuje nosovú sliznicu. Obsahuje kyselinu hyalurónovú vo forme sodnej soli a neobsahuje konzervačné látky. Liečivo je xylometazolín hydrochlorid. Odporúča sa aplikovať 1 dávku do každej nosovej dierky maximálne 3x denne. Olynth® HA má zvlhčujúci účinok na nosovú sliznicu a znižuje pocit suchej nosovej sliznice, pričom účinok trvá až 10 hodín. Liek môže byť používaný počas tehotenstva a dojčenia po konzultácii s lekárom. Olynth kúpite na Mojalekaren.sk.


Čo je možné užívať na zadnú nádchu v tehotenstve?

BOIRON Coryzalia 40 tabliet

BOIRON Coryzalia je homeopatický liek určený na liečbu nádchy a prechladnutia, ktoré sa prejavujú výtokom z nosa, kýchaním, upchatým nosom a slzením. Tablety sa rozpúšťajú pod jazykom a obsahujú kombináciu liečiv ako Allium cepa, Belladonna, Sabadilla, Gelsemium, Kalium bichromicum a Pulsatilla. Odporúča sa užívať 1 tabletu každú hodinu, pričom interval medzi dávkami sa predlžuje s postupným zlepšením. Maximálna denná dávka je 8 tabliet. Liek by sa nemal používať u detí mladších ako 6 rokov kvôli riziku vdýchnutia tabliet. Je dôležité starostlivo si prečítať písomnú informáciu pre používateľov. Balenie obsahuje 40 tabliet. Nežiaduce účinky môžu nastať, a je dôležité si ich uvedomiť. Boiron Coryzalia zakúpite na Mojalekaren.sk.


Kde kúpiť lieky na prechladnutie a ako ich vybrať?

Lieky na prechladnutie kúpite výhodne na Mojalekaren.sk. Pokiaľ si nie ste výberom liekov v tehotenstve istí, môžete sa opýtať lekárnikov priamo v tejto lekárni. Radi vám s výberom pomôžu.

LIEKY NA PRECHLADNUTIE na MOJALEKAREN.SK

PRAJEM VÁM ŠŤASTNÝ VÝBER

ĎALŠIE ČLÁNKY Z RUBRIKY ZDRAVIE
1 Ako dlho vydrží materské mlieko?

Ako dlho vydrží materské mlieko?

Potrebujete uchovávať materské mlieko? Viete, že doba, počas ktorej mlieko vydrží, závisí od teploty skladovania? Do článku som pripravila informácie o tom, ako dlho vydrží odstriekané materské mlieko. Obsah   Ako dlho vydrží …
Read full review Čítať ďalej
2 Čo zvoliť na alergiu u dojčiacej ženy

Čo zvoliť na alergiu u dojčiacej ženy? Tipy na voľnopredajné lieky

Alergia v období dojčenia je veľmi nepríjemnou komplikáciou. O to horšie je v tom, že dojčiace ženy nesmú užívať všetky voľnopredajné lieky na alergiu, ale musia riadne vybrať tie, ktoré sú pre ne špeciálne určené. Do článku som pripravila tipy na …
Read full review Čítať ďalej
3 Aké vitamíny podporia dojčenie? Tipy na doplnky stravy + ako podporiť dojčenie

Aké vitamíny podporia dojčenie? Tipy na doplnky stravy + ako podporiť dojčenie

Dojčenie je pre zdravie bábätka dôležité a zaisťuje mu optimálny príjem živín. Na podporu tvorby materského mlieka a zdravia mamičky i bábätka je dôležité dbať na dostatočný príjem vitamínov a minerálov. Viete, aké doplnky stravy pomôžu zaistiť …
Read full review Čítať ďalej
4 Rybí olej v tehotenstve: Prečo je dôležitý a aké doplnky stravy užívať?

Rybí olej v tehotenstve: Prečo je dôležitý a aké doplnky stravy užívať?

Okrem pestrej a vyváženej stravy je dôležité užívať kvalitné vitamíny a doplnky stravy. Rybí olej je v tehotenstve aj pri dojčení veľmi dôležitou súčasťou pestrého jedálnička. Viete, prečo a aký rybí olej v tehotenstve užívať? V článku nájdete tip …
Read full review Čítať ďalej
5 Čo robiť, keď vypadávajú vlasy pri dojčení? + tipy na kvalitné vitamíny

Čo robiť, keď vypadávajú vlasy pri dojčení? + tipy na kvalitné vitamíny

Padanie vlasov pri dojčení trápi mnoho žien. Hormonálne zmeny po pôrode, únava a nedostatok vitamínov a minerálov môžu viesť k nadmernému vypadávaniu vlasov. Aké doplnky na vlasy vám pomôžu? Obsah   Prečo vlasy pri dojčení padajú? …
Read full review Čítať ďalej
6 Aké lieky na bolesť je možné použiť pri dojčení?

Aké lieky na bolesť je možné použiť pri dojčení?

Aké lieky na bolesť môžete užívať pri dojčení? Či už vás bolí zuby alebo hlava, môžu vám niektoré voľnopredajné lieky na bolesť pomôcť. Do článku som pripravila tipy na lieky, ktoré je možné užívať počas dojčenia. Obsah   Lieky na …
Read full review Čítať ďalej

Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Mamadodeste.cz.

Mamadodazda.sk
Logo