Recept na vegánsku čokoládovú penu
Vegánska čokoládová pena z kokosového mlieka alebo smotany je lahodná a jemná. Pridať do nej môžete kešu maslo alebo iný orieškový krém.
Obsah
Ingrediencie
- 1 plechovka kokosového mlieka alebo smotany
- 1/4 šálky holandského kakaa
- 2 lyžice erytritolu
- 1/2 lyžičky čistej vanilkového extraktu (nemusí byť)
- 2-3 lyžice kešu masla (nemusí byť)
Postup
Plechovku s kokosovým mliekom vložte do chladničky cez noc. Smotana by sa mala oddeliť a zostať dole. Po otvorení plechovky odlejte vodu a do misy prelejte smotanu. Smotanu vyšľahajte ručným šľahačom do hladka. Zamiešajte a vyšľahajte spolu s kakaom a erytritolom. Môžete pridať kešu maslo a vanilkový extrakt.
Ďalšie tipy nájdete v rubrike Zdravé recepty.
Kde kúpiť zdravé potraviny?
Veľký výber zdravých potravín nájdete na Aktin.sk alebo aj v e-shope BrainMarket.sk. Vyberte si potraviny vhodné pre dedukčnú diétu, nízkokalorické potraviny, jedlo vhodné pre diabetikov, bezlepkové potraviny, zdravé sladidlá alebo bezlaktózové a či vegánske mlieka.
♥ PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ ♥
Foto: Pexels
Toto je preklad českej originálnej verzie dostupnej na Hrasekvlusku.cz